Aspergesoep met makreel & mascarpone

tussenGERECHT
april 2024
12
5/5

Een fluweelzachte velouté, gegarneerd met makreelsnippers, gehakte bieslook en geraspte sinaasappelschil.

INGREDIENTEN

1 kg witte (soep)asperges
1,5 ltr water
2 groentebouillonblokjes
4 el ongezouten roomboter
2 uien, gesnipperd
200 g aardappelen
300 ml witte wijn
2 sinaasappelen (sap en rasp)
500 g mascarpone
2 citroenen (sap)
1 gerookte makreel (schoongemaakt)
Peper en zout
PRESENTATIE
15gr verse bieslook, in lange stukjes gehakt
sinaasappel (het rasp)

BEREIDING

  1. Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant af. Breng het water met de schillen en uiteinden van de asperges en een groentebouillonblokje aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken. Zeef de bouillon.

  2. Snijd de asperges in stukjes. Stoof de aspergetips op laag vuur zachtjes gaar in een klontje roomboter en een scheutje bouillon.

  3. Fruit de ui 2 minuten zachtjes in de roomboter. Voeg de rest van de asperges en aardappel toe en bak op laag vuur 5 minuten mee. Blus af met de witte wijn en laat deze tot de helft inkoken.

  4. Voeg de aspergebouillon samen met het sap van de sinaasappel toe, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.

  5. Roer de mascarpone en het citroensap door de soep en pureer hem met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

PRESENTATIE

  1. Trek de makreelfilets iets uit elkaar en verdeel over de soep.
  2. Garneer de soep met gehakte bieslook en geraspte sinaasappelschil.
AFDRUKKEN

Menu april 2024

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.