Toast met dille en mousse van schelvis

amuse
september 2023
12
4.5/5

INGREDIENTEN

Mousse van schelvis

160 grschelvis
6 grcitroensap
160 grgevogeltebouillon
1/2mespuntje cayenne
190 gropgeklopte room
1blaadje gelatine (ca. 3 gr/blaadje)

Toast

10 grhazelnootolie
80 grdille
150 grwater
125 greiwit
80 greidooier
80 grbloem
80 grZùsto of suiker

Dillecrème

2 eldille, gehakt
2handenvol spinazie
3 eldruivenpitolie
2eiwitten
 Verse dille
 Zeste van gekonfijte citroen

MATERIALEN

 Espumafles

BEREIDING

Mousse van schelvis

  1. Pocheer de schelvis tot hij gaar is.

  2. Week het gelatineblaadje in een ruime hoeveelheid koud water.

  3. Mix de nog warme schelvis glad met de gevogeltebouillon, de cayenne en het citroensap. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  4. Spatel er de halfopgeklopte room door. Laat opstijven in de koelkast.

Toast

  1. Mix alle ingrediënten glad en passeer door een fijne zeef. Doe in een drukfles met 2 gaspatronen, spuit een plastic beker 2/3 vol en zet 30 sec in de microgolfoven (500 W).
  2. Laat afkoelen en zet in de diepvriezer.
  3. Snij de cake in plakjes, droog ze krokant in de oven op 80°C.

Dillecrème

  1. Kook de spinazie met de dille kort op in hevig kokend water. Koel af in ijswater, laat uitlekken.
  2. Mix glad met de overige ingrediënten. Werk af met verse dille en zeste van gekonfijte citroen.

PRESENTATIE

Beleg de krokante cake met een quenelle schelvismousse. Spuit er een toefje dillecrème naast en werk af met pluksels van verse dille.

AFDRUKKEN

Menu september 2023

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.