Ravioli is een kunstwerkje op zich. De saus met liefde gemaakt, de vulling artistiek ontworpen en de pakketjes zelf met aandacht gevouwen en gekookt tot perfectie. Dit recept is de versie zoals sterrenchef Benoit Dewitte dit wereldgerecht maakt! Deze ravioli met ricotta en spinazie gevuld is waanzinnig lekker. Deze ravioli’s in combinatie met limoen, spinazie, gegrilde prei en parmezaan zijn echt een combinatie die je niet wilt missen.
Basilicumolie*
1 | bosje basilicum (enkel de blaadjes) |
1 ltr | zonnebloemolie |
2 tn | knoflook, geperst |
1.600 gr | bloem type 00 |
400 gr | griesmeel |
1.800 gr | eidooiers |
200 gr | water |
10 gr | zout |
20 gr | azijn |
Voor de vulling
1.000 gr | ricotta, uitgelekt |
500 gr | gekookte en gepureerde spinazie (in de blender) |
4 tn | knoflook, geperst |
6 | limoenen, sap en rasp |
400 gr | geraspte parmezaan |
½ | muskaatnoot, geraspt |
2 | eitjes, rauw |
peper en zout |
Voor de saus
500 gr | melk |
500 gr | room |
300 gr | parmezaanse kaas, geraspt |
150 gr | eiwit (optioneel, wanneer je de kidde gebruikt) |
nootmuskaat | |
peper en zout |
Om af te werken
enkele preislierten, bruingebakken in wat olijfolie | |
een goede balsamicoazijn | |
basilicumolie* | |
parmezaanse kaas, geraspt |
Basilicumolie
Mix alles zeer fijn in een blender en bewaar op een koele plek.
Hierna kun je verder met het ravioli recept.
De ravioli
Meng de ingrediënten voor het raviolideeg in de keukenmachine met deeghaak en laat 3 uur rusten in de koelkast.
Maak ondertussen de ravioli vulling door alle ingrediënten ook door elkaar te mengen.
Rol het deeg dun uit en vul met de vulling. Bekijk op de video hieronder hoe de mentor van Jamie Oliver, Gennaro Contaldo dat doet.
Bereid tot slot de saus. Warm de melk en de room op en voeg de geraspte parmezaan toe. Laat de ricotta smelten, stort door een zeef, voeg het eiwit toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Doe de saus in een kidde (spuitbus) met twee gaspatronen en warm die op tot 70 °C. Maar als je die niet in huis hebt, kan het ook zonder. Laat dan het eiwit weg en verwarm de saus gewoon in een pan.
Kook de ravioli 4 minuten al dente in water met wat zout. Voeg de ravioli toe aan kokend water, ongeveer 5 stuks per keer. Wacht één of twee minuten tot de ravioli’s komen bovendrijven. Haal ze met een schuimspaan uit het water en laat op een velletje keukenpapier uitlekken. Herhaal dit proces tot alle ravioli gaar is.
Bekijk hier hoe Gennaro Contaldo ravioli maakt
Amuse 1
Hoofdgerecht
Nagerecht
Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.
Cookie | Duur | Beschrijving |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |