Tiramisu van Hollandse stroopwafels

naGERECHT
maart 2023
12
3/5

INGREDIENTEN

90 greidooier
390 grsuiker
180 greiwit
15kleine stroopwafels
45 mlstroopwafellikeur
900 grmascarpone
3dubbele espresso
45 mlTia Maria
250 mlslagroom
3 elcacaopoeder

 

BEREIDING

  1. Zet een pan met een laagje water op middelhoog vuur.
  2. Doe de eidooier in een aluminium beslagkom en zet de kom op het pannetje met water. Zorg dat het water in de pan de beslagkom niet raakt. Klop met een garde de eierdooier los en doe er al roerende 30 gram suiker bij.
  3. Haal de kom van het pannetje als deze te warm wordt en blijf kloppen tot er een mooie gladde crème ontstaat.
    Probeer een beetje te spelen met de beslagkom op of van het vuur, belangrijk is dat
    het ei niet gaat stollen.
  4. Als de crème mooi in de kom blijft hangen dan is hij klaar. Zet de kom in de koelkast.
  5. Klop in een schone kom het eiwit stijf. Voeg beetje bij beetje de rest van de suiker toe. Blijf kloppen tot het mengsel helemaal stijf is en de pieken overeind blijven staan. Zet vervolgens weg in de koelkast.
  6. Breek 12 stroopwafels in stukjes en roer hier de stroopwafellikeur doorheen. Zet opzij.
  7. Spatel de mascarpone in 3 delen door het eidooier mengsel tot een mooie massa.
  8. Spatel daarna het eiwit ook in 3 delen door het eidooier mengsel.
  9. Meng de espresso (deze moet koud zijn) door het mengsel, het mengsel krijgt nu een mooie mokka kleur. Houd een klein beetje espresso over voor de garnering.
  10. Meng tot slot de Tia Maria erdoor.
  11. Schep het mengsel netjes in een spuitzak.

PRESENTATIE

  1. Verdeel de in stroopwafellikeur gedrenkte stroopwafel stukjes over de glazen waarin je het dessert gaat serveren.
  2. Spuit daar het mascarpone mengsel op.
  3. Schenk er vervolgens een klein laagje espresso overheen, dek het dessert af en zet weg in de koelkast.
  4. Klop de slagroom stijf met een garde of een mixer.
  5. Haal het dessert uit de koelkast. Maak met een eetlepel een mooie canelle van de slagroom en leg deze op het dessert.
  6. Kruimel er nog wat van de overgebleven stroopwafel overheen of maak een mooi vormpje van de stroopwafel.
  7. Strooi tot slot wat cacaopoeder over het dessert om het af te maken.
AFDRUKKEN

Menu maart 2023

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.