Rundsfilet met truffelsaus en zalf van pompoen

hoofdGERECHT
januari 2023
12
4.5/5

INGREDIENTEN

1.800 grbiefstuk
1.200 mlLacroix wildfond
450 grboter
3stengels citroengras
3butternut pompoen
225 grgember
3xenkele druppels truffelolie
3sinaasappel, de zeste
24minivenkeltjes
 zout en peper

BEREIDING

  1. Schil de pompoen en kook gaar in gezouten water samen met het citroengras.
  2. Zeef de pompoen en mix glad. Meng hieronder 150 gram boter, de beste van sinaasappel en de gember. Kruid met peper en zout.
  3. Kook de wildfond tot de helft in en voeg de truffel olie toe. Voeg al roerend 150 gram koude boter toe en kruid met peper en zout.
  4. Blancheer de minivenkeltjes kort in gezouten water.Kruid het vlees royaal met peper en zout en bak in 150 gram boter mooi bruin. Gaar nog enkele minuten in een oven van 160 graden.
  5. Laat het vlees nog 10 minuten rusten onder een zilverpapier. Smeer de zalf van pompoen uit met een spatel over het bord.

AFWERKING & PRESENTATIE

  1. Dresseer het vlees en de minivenkeltjes op de zalf.
  2. Doe de rest van de zalf van pompoen in een spuitzak en spuit kleine bolletjes op het bord.
AFDRUKKEN

Menu januari 2023

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.