Gerookte zalm, rode tonijn en eendenlever op toast met avocado met wasabisaus

amuse
NOVEMBER 2022
12
4/5

INGREDIENTEN

2plakken tonijn ca 2 cm dik
1 of 2 stGranny Smiths
125 greendenlever
6sneetjes casinobrood
12stukken gerookte zalm van ca. 6×6 cm

Marinade

200 grsuiker
0,5 dlbalsamico
1,5 dlsojasaus
1limoen
60 grkorianderzaad
10 grgemberpuree
10 grknoflookpuree
Avocadopasta
3 avocado’s
1 citroen
2 sjalotjes
1/2 bos verse koriander

Wasabisaus

10 grwasabipoeder
0,75 dlroom
1/2 dlmelk
2eidooiers
 druppels citroensap

BEREIDING

Marinade

Meng de volgende ingrediënten goed door elkaar: suiker, balsamico, sojasaus, limoensap, gekneusd korianderzaad, gember en knoflookpuree en wrijf het mengsel vervolgens door een zeef.

Tonijn, eendenlever en toast

  1. Snijd de tonijn in vierkante blokjes van ca. 3 x 3 x 2 cm en schroei ze in wat olie heel kort rondom dicht.
  2. Laat deze blokjes vervolgens zo lang mogelijk marineren in het suiker/balsamico mengsel.
  3. Snijdt de appels in dunne plakjes en zet weg in wat citroenwater.
  4. Snijdt de eendenlever in plakjes van ca. 4 x 4 x 1 cm.
  5. Maak van het casinobrood vierkante toast met een afmeting van ca. 5 x 5 cm.

Avocadopasta

Pureer het vlees van de avocado’s met citroensap, voeg de zeer fijngehakte sjalot en de verse koriander toe, wrijf door een zeef en zet koel weg.

Wasabisaus

Verwarm room en melk, voeg de wasabipoeder toe en enkele druppels citroensap. Voeg de eidooier toe, giet door een zeef en monteer met koude boter.

PRESENTATIE

  1. maak een torentje van resp. een schijfje appel, toast met avocadopuree, een plakje zalm, een blokje tonijn en bovenop een plakje eendenlever.
  2. Garneer met streepjes wasabisaus en een blaadje koriander.
  3. Druppel wat crema di balsamico rondom de toast.
AFDRUKKEN

Menu oktober 2022

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.