Gebakken spicy gamba's

VOORGERECHT
juli 2022
12
4/5

INGREDIENTEN

6tomaten
60gamba’s
3sjalotten
3 tnknoflook
3takjes peterselie
3citroenen
150 mlolijfolie
3/4 tlgerookte paprikapoeder (zoet)
3 elsambal brandal
150 mlsherry

VOORBEREIDING

  1. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met het rooster, tot een temperatuur van 220 °C.
  2. Breng intussen een pan met water aan de kook en zet een kom met ijswater klaar. Kruis de onderkant van de tomaten met een scherp mesje in.
  3. Dompel de tomaten ca. 15 seconden in het kokende water en koel terug in het ijswater. Herhaal met de resterenede tomaten. Verwijder de velletjes, halveer de tomaten en schep de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  4. Pel de gamba’s maar laat de staartjes eraan zitten. Verwijder de darmkanaaltjes.
  5. Pel en snipper het sjalotje en de knoflook.
  6. Pluk de blaadjes van de peterselie en hak ze fijn.
  7. Snijd de helft van de citroenen in 12 partjes en pers het sap uit de andere helft.

BEREIDING

  1. Verwarm de helft van de olijfolie in de cast iron skillet. Voeg de sjalot, de knoflook en de gamba’s toe. Sluit de deksel van de EGG en bak de gamba’s ca. 5 minuten tot ze bijna gaar zijn; schep de gamba’s af en toe om.
  2. Meng de tomatenblokjes, de gerookte paprikapoeder en de sambal door de gamba’s en voeg citroensap naar smaak toe. Bak 1 minuut en blus af met de sherry.

PRESENTATIE

Haal de skillet uit de EGG en schep de gamba’s in 4 schaaltjes of in 1 grotere schaal. Bestrooi met peper en zout naar smaak, besprenkel met de rest van de olijfolie en bestrooi met de peterselie. Serveer de partjes citroen erbij.

AFDRUKKEN

BBQ menu juli 2022

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.