Lollies van eendenlever met appel, framboos en portgelei

AMUSE
FEBRUARI 2015
12
/5

INGREDIENTEN

3 dlport
70 grsuiker
12eendenlever tranches, foie fin canard
3 elsesamzaad blank, geroosterd
1 tlspeculaas, fijn gehakt
1mandarijn, fijne zeste
3 elzwart sesamzaad
5 grboter
1Granny Smith appel
12frambozen
 appelbloesem
  
 Extra:
 12 prikkers, Take Dis

BEREIDING

  1. Kook de port met suiker tot een gelei.
  2. Rooster wit sesamzaad en vermeng met de speculaas.
  3. Vermeng zwart sesamzaad met de mandarijn rasp.
  4. Snijd de appel in acht delen, verwijder het klokhuis. Bak de appelplakjes goudbruin in de boter.
  5. Bak de tranches eendenlever aan de prikkers. Rol de helft van de tranches door de geroosterde sesamzaad met speculaas en eindig met de gebakken appel. En andere tranches door het zwart sesamzaad met mandarijnenrasp en eindig met een framboos.

PRESENTATIE

Serveer de lollies met de portgelei. En decoreer met de bloesem.

AFDRUKKEN

Menu februari 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.