Quesadilla met groenten en geitenkaas en een kerrie-koffie kipspiesje met chilisaus

AMUSE
SEPTEMBER 2017
12
4/5

INGREDIENTEN

Kerrie-koffie kipspiesje
1 kg kippendijenfilets
40 gr kerriepoeder
40 gr gemalen koffie
1 tl fijn zeezout
80 ml chilisaus

Quesadilla

1 stbroccoli
1 stgroene courgette
1bos bosuitjes
2 stavocado
1bosje basilicum
400 grgeraspte kaas
600 grzachte geitenkaas
6 stwraps
125 grcrème fraiche (of zure room)
PRESENTATIE
60 gr zwarte haringkaviaar
12 gr paprikapoeder,  mild
6 st takjes dille
12 st blaadjes groene sla

BEREIDING

Kerrie-koffie kipspiesje

  1. Steek de houtskool in de BBQ aan en en verwarm de BBQ met de cast iron grid tot 220 gr C.
  2. Snijd intussen de kippendijen in blokjes van 2 cm.
  3. Meng de kerriepoeder samen met de gemalen koffie en het zeezout.
  4. Leg de prikkers een tijdje in water om het verbranden van de houten spiesen te voorkomen.
  5. Meng de kipblokjes met de marinade en spies deze aan de prikkers.
  6. Leg de spiesjes op het rooster en sluit de deksel. Grilleer ze 4-5 minuten. Vervolgens keer je de spiesjes en herhaal dit proces.
  7. Verwarm de chilisaus licht en voeg eventueel wat limoensap toe en serveer als hapje.

Quesadilla

  1. Breng een pan water met zout aan de kook, en snijd de broccoli in hele kleine roosjes.
    Blancheer de broccoli circa 2 minuten. Spoel koud en laat ze uitlekken.
  2. Snijd vervolgens de courgette in kleine blokjes en de bosui in kleine ringetjes.
  3. Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  4. Pluk de blaadjes van de basilicum en snijd deze fijn.
  5. Meng de geraspte kaas door de groenten, avocado en basilicum.
  6. Bestrijk de wraps aan een kant met de geitenkaas. Verdeel een laagje van het groenten mengsel over 3 wraps en leg deze op de overige wraps met de geitenkaas besmeerde kant, op het laagje groenten mengsel. Druk zachtjes aan. Verpak iedere quesadilla in folie en bewaar in de koelkast.
  7. Indien de massa helemaal luchtig is de olijvenmassa erdoor spatelen. Vervolgens de bloem erdoor, daarna de boter en het zout. Laat rusten in de koeling
  8. Plaats de Cast Iron Skillet op het rooster van de EGG. Sluit de deksel en verwarm de skillet ongeveer 10 minuten voor.
  9. Leg een quesadilla in de skillet, sluit de deksel van de EGG en laat ongeveer 5 minuten bakken.
  10. Roer intussen de sour cream in een kommetje los.
  11. Keer de quesadilla en bak ook deze zijde in ongeveer 5 minuten goudbruin.
  12. Schep de quesadilla uit de skillet en snijd in 4 punten en serveer met de sour cream.
  13. Bak de resterende quesadilla op dezelfde wijze.

PRESENTATIE

  1. Leg een punt van de quesadilla op een bord.
  2. Leg daarbij een kipspiesje en drappeer daar wat chilisaus bij.
  3. Serveer uit.
AFDRUKKEN

Menu september 2017

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.