Soepje van aardpeer met witlof en coquilles

TUSSENGERECHT
APRIL 2018
12
4/5

INGREDIENTEN

1 kgaardperen
4 stsjalotten
1 tnknoflook
6 ststronken witlof
1 staardappel
1 ltrkippenbouillon
250 grkookroom
1 stlimoen, alleen de zestes
100 grhazelnoten
12 stcoquilles
 zout en peper

BEREIDING

Soep

  1. Snij sjalotten, de look en aardpeer fijn en stoof in wat olijfolie.
  2. Voeg toe de room met de kippenbouillon, laat gaar koken. Na een 5-tal minuutjes de soep helemaal glad blenderen en op smaak brengen.
  3. Hazelnoten in de oven op 170 gr C 5 minuten bruneren.

Coquille

  1. Open de coquilles, verwijder de corail en de sluitspier van de coquilles en spoel ze grondig af onder koud water met wat ijsblokjes.
  2. Snijd de rauwe coquilles in plakjes, besprenkel ze met olijfolie, zeste van limoen, fleur de sel en peper.
  3. Bak ze zeer kort aan in een hete anti aanbakpan ingevet met wat olijfolie.

Witlof

Houd 24 blaadjes apert voor de garnering.
Verhit een scheutje olijfolie op het vuur en stoof hier de gehalveerde witlof in gaar. Voeg wat roomboter toe terwijl het rustig stooft met deksel op de pan.

PRESENTATIE

  1. Schep wat gestoofde witlof in een soepbord.
  2. Leg er enkele plakjes rauwe gemarineerde coquilles op en enkele rauwe witlofblaadjes.
  3. Vervolgens een kort gebakken coquille en enkele gebruneerde hazelnootjes en een bieslooksprietje.
  4. Besprenkel met enkele druppels arganolie.
AFDRUKKEN

Menu april 2018

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.