Chocoladesnicker met snickerijs en amandelsnippers

NAGERECHT
OKTOBER 2018
24
4/5

INGREDIENTEN

500 grroomboter
300 grchocolade+ wat extra voor de afwerking
250 grrietsuiker
200 grbloem
8 steieren
120 grpindakaas
120 grgecondenseerde melk
200 grongezouten pinda’s, gehakt
Koriandersaus
120 gr koriander, met steeltjes fijngehakt
2 el rozijnen, geweekt in warm water
3 tn knoflook
1 tl venkelzaad
4 groene pepers, zaadjes en zaadlijsten verwijderd
1 buisje / plukje saffraan
1 citroen, uitgeperst
PRESENTATIE
60 gr zwarte haringkaviaar
12 gr paprikapoeder,  mild
6 st takjes dille
12 st blaadjes groene sla

BEREIDING

  1. Smelt de boter in een steelpan op de BBQ of op het vuur. Haal van het vuur en voeg de chocolade toe en laat deze smelten in de boter.
  2. Doe het mengsel in een kom, voeg de suiker, de bloem en de eieren toe en meng tot een glad deeg.
  3. Giet het deeg in een platte ovenschaal met daarin een laagje bakpapier, plaats dit circa 30 min indirect op 170 graden in de oven.
  4. Meng de pindakaas met de gecondenseerde melk en rooster de pinda’s.

PRESENTATIE

  1. Snijd de chocoladecake in lange repen en leg deze op een bordje.
  2. Doe het pindakaasmengsel in een spuitzak en spuit een mooi laagje op de cake.
  3. Bestrooi met de gegrilde nootjes en werk af met wat gesmolten chocolade.
  4. Leg een bolletje ijs bij de snicker en strooi er wat gebrande amandelsnippers bij.
AFDRUKKEN

Menu oktober 2018

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.