Romige aspergesoep met Zeeuwse gerookte paling

TUSSENGERECHT
MEI 2019
12
5/5

INGREDIENTEN

40 stwitte asperges
2 ltrkippenbouillon
4 stuien, fijn gesnipperd
2 stprei, enkel het wit, gesneden
 klontje boter
200 mlzure room
8 elopgeklopte room
2 steieren, gekookt, gepeld, geplet
24 stmooie stukken gerookte paling
200 grgrijze Noordzeegarnalen
 zelfgemaakte broodcroutons
 enkele blaadjes bladpeterselie
 Cayennepeper
 zout en versgemalen peper

BEREIDING

  1. Schil de asperges met een dunschiller en zet de aspergeschillen op met kippenbouillon. Laat tot het kookpunt komen, zeef en zet deze apart.
  2. Snijd de kopjes van de asperge en zet deze weg. Snijd de rest van de asperges in kleine stukjes.
  3. Kook de aspergekopjes kort in gezouten water met een klontje boter.
  4. Smelt een klontje boter in een ruime pan en zet de aspergestukjes, ui en prei aan. Kruid met zout en peper. Roer af en toe goed om.
  5. Voeg de bouillon toe en laat de soep een klein half uurtje op een laag vuur pruttelen.
  6. Bak ondertussen de aspergekopjes aan in wat boter wat met zout en peper.
  7. Breng de zure room op smaak met zout en peper.
  8. Voeg 100 ml zure room toe en mix en zeef de soep. Breng op smaak met zout en cayennepeper.
  9. Mix nogmaals op met 100 ml zure room.
  10. Breng het gekookte eitje op smaak met zout en peper.

PRESENTATIE

  1. Leg wat paling, garnalen en croutons in een kommetje of diep bord.
  2. Schep (of giet met een kannetje) er soep bij en werk af met wat geplet ei, een lepel opgeklopte room en bladpeterselie.
AFDRUKKEN

Menu mei 2019

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.