Miso-olie wordt gemaakt op basis van misopasta. Dit bestaat uit een mengeling van gekookte sojabonen, met zout en water waardoor de sojabonen zijn gaan fermenteren. Zoals bij verschillende soorten bieren kunnen de kleuren, smaken en de intensiteit erg verschillen. Hoe donkerder de miso, hoe sterker de smaak. Bij de rode variant hebben de sojabonen het langst gefermenteerd wat zorgt voor een geconcentreerde en intense smaak. Rode miso past prima bij krachtige, hartige gerechten als vleesbereidingen, groenteschotels met aubergine of asperge. Bij witte miso wordt een deel van de gefermenteerde sojabonen vervangen door rijst. De witte is dus iets milder van smaak en past prima in dressings of zelfs bij desserts. Misopasta gebruik je eigenlijk nooit alleen. Het is vrij zout en heeft een sterke smaak. Misopasta kan je beter zien als een deel van iets. Het mengt bijvoorbeeld ook niet makkelijk met olie. Gebruik daarom je blender voor een extra gladde consistentie.Kook miso ook niet onmiddellijk, dan gaat de smaak verloren. Kook het op een laag vuurtje, laat het mooi sudderen zonder de temperatuur te veel te verhogen.
Coquilles
24 st | coquilles |
Maldon zout |
Gebakken bloemkool
1 st | bloemkool, voor 12 personen |
Crème van bloemkool
restant bloemkool | |
125 ml | room |
125 ml | melk |
Quinoa
250 gr | rode quinoa |
1 st | limoen |
olijfolie | |
zout en peper |
Avocado crème
2 st | avocado ‘Eat me’ |
ca 2 el | melk |
zout en peper | |
Sesam mayonaise
40 gr | eiwit |
45 gr | yoghurt |
1 el | limoensap |
50 ml | sesamolie |
100 ml | neutrale olie |
zout en peper |
Miso olie
0,5 el | miso pasta |
50 ml | olijfolie |
Coquilles
Gebakken bloemkool
Crème van bloemkool
Avocado crème
Tip: Avocado wordt bruin als de pit verwijderd is. Leg de pit in de avocado als je wel wilt schoonmaken maar nog niet direct wilt serveren.
Sesam mayonaise
Miso olie
Meng de miso pasta met 2 el water. Roer het daarna door de olijfolie en doe in een spuitflesje.
Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.
Cookie | Duur | Beschrijving |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |