Preisoep met gepekelde kabeljauw en paling

tussenGERECHT
mei 2024
12
4/5

INGREDIENTEN

Vis

12kabeljauw filets  (40 gr p/st)
2gerookte palingfilets

Voor het zoutbad

60 gzout
1 ltrwater
1 elwitte peperkorrels
3takjes lavas
4takjes basilicum

Voor de soep

3grote preien
2 elgedroogde kamille
1 ltrkippenbouillon
1bosje kervel
 zout en peper

PRESENTATIE

12toefjes kervel

BEREIDING

  1. Maak een zoutbad van zout, water de gebroken peperkorrels, fijngesneden lavas en dito basilicum en pekel hierin gedurende 15 minuten de kabeljauw. Haal de kabeljauw eruit en lag apart in de koeling.

  2. Maak de prei schoon en stoof de prei, de kervelstelen en de kamille in boter tot de prei glazig is. Voeg bouillon toe en laat eventjes koken.

  3. Doe soep in de blender samen met de kervelblaadjes (bewaar 12 toefjes voor de garnering) en wrijf alles door een zeef. Reduceer de soep tot de gewenste hoeveelheid en breng op smaak met peper en zout.

  4. Stoom de kabeljauw in ongeveer 6 minuten op 80 graden net gaar.

PRESENTATIE

  1. Leg de kabeljauwfilet in het midden van een heet soepbord met daarboven een stukje paling en garneer af met een toefje kervel.

  2. Schuim de soep nog even op en vul het bord rondom aan met soep. De filet met de paling moet in de soep zichtbaar blijven.

AFDRUKKEN

Menu mei 2024

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.