Zalmbonbon met cocktailmousse

AMUSE
OKTOBER 2020
12
4.5/5

INGREDIENTEN

Zalmbonbon

350 grgerookte zalm, lange plakken
300 grHollandse garnalen
0,5 stSjalot, zeer fijn gesneden
0,5 elKappertjes, fijn gehakt
1 tlgembersiroop
1 tllimoensap
0,5 tlmosterd
0,5 elmayonaise

Cocktailmousse

1,5 dlslagroom
1 tlsuiker
2 elmayonaise
1 elsherry
1 elWhiskey
1 tlpaprikapoeder
1 tlkerriepoeder
1 elketchup
 peper en zout

Paprika

0,25 stRode paprika

Dressing

1 dlolijfolie
1 tlmosterd
1 tlgembersiroop
 cayennepeper
 peper en zout
Afwerking
60 gr zwarte haringkaviaar
12 gr paprikapoeder,  mild
6 st takjes dille
12 st blaadjes groene sla

BEREIDING

Zalmbonbon

  1. Snipper de sjalot heel fijn en hak de kappertjes grof. Doe de garnalen, sjalot en kappertjes in een kom.
  2. Klop de mayonaise, mosterd limoen en gembersiroop door elkaar en voeg dit toe aan de garnalen.
  3. Bekleed de binnenkant van een klein bakje (ca. 50cc) overlappend met vershoudfolie.
  4. Bekleed de folie met een plakje gerookte zalm, laat voldoende overlappen. Schep het garnalenmengsel in de bakjes en druk met een lepel goed aan. Vouw de bovenkant dicht met de overlappende zalm. Draai het vershoudfolie strak dicht en zet de bakjes in de koeling.

Cocktailmousse

  1. Klop de slagroom met de suiker lobbig.
  2. Voeg de mayonaise, ketchup, kerrie en paprikapoeder samen en roer goed door.
  3. Spatel de slagroom door het mengsel en voeg de sherry en whisky toe. Roer nogmaals goed door en breng op smaak met een beetje peper en zout.
  4. Zet de cocktailsaus koel weg tot gebruik.

Paprika

Snijd de paprika klein brunoise voor (garnering).

Dressing

Maak wat dressing voor de garnering van sla. Gebruik olijfolie, peper, zout, mosterd, gembersiroop, een snufje cayennepeper en proef af. 

PRESENTATIE

  1. Haal de zalmbonbon uit de bakjes en verwijder voorzichtig de folie.
  2. Leg een blaadje sla op het bord, besprenkel dit met wat dressing en leg er wat paprika-brunoise op.
  3. Schenk een beetje mousse op de sla en plaats er de bonbon op. Leg boven op de bonbon een klein beetje haring kaviaar.
  4. Drapeer aan de voorzijde van de bonbon een quenelle van cocktailmousse en strooi hier wat paprikapoeder over en versier het met een takje dille.
  5. Strooi verder wat paprikapoeder op het witte bordje.
AFDRUKKEN

Menu oktober 2020

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.