Grootste voordeel van de rouleau van kabeljauw is dat je het perfect langere tijd van tevoren kunt bereiden. Het invriezen is namelijk een onderdeel van de bereiding. De vis wordt kort gepekeld en op smaak gebracht met trompette de la mort paddenstoelen en peterselie. De kabeljauw krijgt verder geen garing. De warmte in dit gerecht komt van de beurre blanc van zwarte knoflook, een variant op de populaire klassieke saus. De salade van bleekselderij heeft een knisperige structuur en geeft samen met de zuurdesemcrouton wat tegenwicht aan de zachte structuren van het gerecht. Qua opmaak kun je dit gerecht eenvoudig houden want de rouleau heeft niet veel ondersteuning nodig om er een plaatje van te maken.
Geaderde kabeljauw
Receptuur voor 1 kilogram
1.600 g | kabeljauwfilet |
pekelwater, 10% zout (naar behoefte) | |
gedroogde trompette de la mort, tot poeder gedraaid (naar behoefte) | |
gedroogde peterselie, Verstegen, tot poeder gedraaid (naar behoefte) |
2 | stronken bleekselderij |
2 g | lavas |
25 ml | bleekselderij-jus |
30 ml | lavasolie |
zout en peper naar smaak |
200 g | zuurdesembrood |
40 ml | olijfolie |
Maldon zout naar behoefte |
Lavas-peterselieolie
Receptuur voor 560 milliliter
200 g | lavas |
80 gr | peterselie |
560 g | druivenpitolie |
Beurre blanc van zwarte knoflook
Receptuur voor 1 liter
200 g | Noilly Prat |
500 g | witte wijn |
2 | sjalotten, in ringen van 5 millimeter gesneden |
50 g | wittewijnazijn |
3 | blaadjes laurier |
5 | takjes tijm |
10 | zwarte peperkorrels |
100 g | zwarte knoflook |
60 ml | water |
750 g | koude boter |
citroensap naar behoefte | |
zout naar behoefte |
Rouleau van geaderde kabeljauw
Salade van bleekselderijlinten
Crouton van zuurdesembrood
Lavas-peterselieolie
Een prachtige olie op basis van lavas, oftewel maggiplant. We geven twee manieren om deze olie te bereiden.
Crouton van zuurdesembrood
Tussengerecht
Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.
Cookie | Duur | Beschrijving |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |