Espuma van groene asperges

amuse
mei 2023
12
2/5

INGREDIENTEN

12eieren
6 elmayonaise
1citroen, alleen het sap, fijngesneden
3groene asperges, flinterdun geschaafd
750 grgroene asperges, zonder uiteinde
3ui, gesnipperd
3mespunt mosterd
3eidooiers
3 elolijfolie
6 dlslagroom
 olie om in te frituren
 peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de asperges en de ui 15 minuten in licht gezouten kokend water en giet ze af in een vergiet. Koel snel terug door met koud water te spoelen.
  2. Draai de ui en asperges fijn in een keukenmachine met de eidooier, mosterd en olijfolie.
  3. Voeg de ongeslagen slagroom toe en breng op smaak met zout en peper. Zeef het geheel zorgvuldig door een fijne zeef.
  4. Vul een iSi Gourmet Whip (sifon) met de aspergeroom en breng twee gaspatronen aan. LET OP: Koel de sifon vier uur in de koelkast.
  5. Kook de eieren hard en scheid eidooier en eiwit.
  6. Hak beide fijn en meng citroensap en wat mayonaise door de eidooier.

PRESENTATIE

  1. Maak in een glas mooie laagjes. Begin met het eiwit, dan een laagje van groene aspergemousse, dan een laagje eigeel en weer een laagje van de groene aspergemousse.
  2. Garneer het gerecht met kort gefrituurde aspergeplakjes. 
AFDRUKKEN

Menu mei 2023

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.