Romige pompoensoep met wortel en pastinaak met een Oosters tintje

tussenGERECHT
OKTOBER 2022
8
4/5

INGREDIENTEN

Bloemkool pistachepuree

1kleine Hokkaido pompoen
2winterwortels
2pastinaken
2uien
1knoflookbol
1 tlkurkuma
1/2 tlkomijnpoeder
1/4 tlchilipoeder
4 elolijfolie
1 ltrgroentebouillon
400 mlkokosolie
2stengels bosui (in ringetjes) – optioneel
1pakje verse koriander – optioneel

PRESENTATIE

 blauwe schimmelkaas og geitenkaas
 walnoten of gerookte zalm

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek de bodem van een groot bakblik met bakpapier.
  2. Schil de Hokkaido pompoen, verwijder de draden en de pitten en snijd in stukken.
  3. Schil de pastinaken en wortels en hak ook in stukken.
  4. Snijd de uien en de knoflook in kwarten.
  5. Leg alle groenten in het bakblik, bestrooi met de specerijen en zout naar wens en giet er een royale scheut olijfolie over. Meng alles goed door elkaar en zet 45 minuten in de oven. Schep het tussendoor een keer goed om.
  6. Verwarm een scheutje olie in een grote soeppan. Voeg de geroosterde groenten toe samen met de bouillon en kokosmelk. Breng aan de kook en laat het zachtjes 10 minuten pruttelen.
  7. Pureer de soep met een staafmixer glad.

PRESENTATIE

  1. Serveer de soep gegarneerd met ringetjes bosui en eventueel wat verse korianderblaadjes.
  2. Als er optioneel voor wordt gekozen om met kaas af te werken, dan kan deze in kleine blokjes op de rand van het bord worden gelegd.
AFDRUKKEN

Menu oktober 2022

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.