Gebakken heilbotfilet met notenkorst

Gebakken heilbotfilet met notenkorst

VOORGERECHT
SEPTEMBER 2021
12
4.5/5

INGREDIENTEN

Notenkorst

100 grroomboter
100 grpistachenoten, ongezouten
100 grpijnboompitten
100 grParmezaanse kaas
40 grpanko

Heilbotfilet

1.200 grheilbotfilet, zonder huid
12 elroomboter

BEREIDING

Notenkorst

  1. Smet voor de notenkorst de boter in het gietijzeren pannetje (direct, 170C) en wacht totdat deze is uitgebruist. Voeg de pistachenoten en de pijnboompitten toe en bak ze totdat ze lichtgekleurd zijn. Laat het mengsel afkoelen.
  2. Meng de Parmezaanse kaas met de panko door het notenmengsel. Schep het mengsel op een vel slagersfolie. Dek af met een tweede vel en rol het uit tot een rechthoekige of vierkante plak van ongeveer 3 cm dik. Laat de notenplak ca 1 uur in de koelkast opstijven.

Heilbotfilet

  1. Snij de heilbotfilet in 12 gelijke stukken en bestrooi ze met peper en zout.
  2. Vet de koude skillet in met boter en leg de visfilet erin.
  3. Snij de notenplak in stukjes en verwijder de folie. Verdeel de stukjes notenplak over de visfilets.
  4. Plaats de koude skillet op het rooster en bak de heilbotfilet 20-25 minuten totdat deze een kerntemperatuur hebben van 65 graden bereikt en de korst mooi goudbruin is.

PRESENTATIE

  1. Serveer de mootjes vis op een bord.
AFDRUKKEN

BBQ menu september 2021

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.