Pompoensoep met dooierzwammen en gekonfijte kastanjes

TUSSENGERECHT
JANUARI 2015
12
/5

INGREDIENTEN

Koriandersaus

3hokkaidopompoenen van ca. 500 gr
9 dlroom
18sprietjes bieslook
600 grdooierzwammen (cantharel)
3 elolijfolie
150 grgekonfijte kastanjes
1,5 tlfleur de sel
1,5 tlvijfpepermengeling
  
 Tip:
 Vijfpepermengeling bestaat gewoonlijk uit witte, zwarte en groene peper, roze bessen en Jamaicapeper.

BEREIDING

  1. Snij de hokkaidopompoen in vieren en verwijder de schil en de pitten.
  2. Stoom de pompoen 15 minuten en mix fijn met 2,5 dl room en 4 eetlepels stoomvocht. Hou de pompoensoep warm.
  3. Spoel de bieslook, zwier droog en snipper fijn.
  4. Borstel de dooierzwammen schoon en snij de steeltjes bij.
    Bak de dooierzwammen 3 à 4 minuten in een braadpan met de olijfolie.
  5. Voeg de fijngehakte gekonfijte kastanjes toe.

PRESENTATIE

  1. Schep de pompoensoep in diepe borden. Verdeel er de gebakken dooierzwammen en kastanjes over.
  2. Druppel de rest van de room rond het garnituur en trek er een mooie cirkel van met het puntje van een mes.
  3. Werk af met de gesnipperde bieslook, fleur de sel en vijfpepermengeling.
  4. Serveer meteen.
AFDRUKKEN

Menu januari 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.