Engelse Cranberrycake met toffeesaus en vanille-ijs

NAGERECHT
FEBRUARI 2015
12
/5

INGREDIENTEN

450 gr Cranberry’s (vers of diepvries)
900 gr boter
300 gr donkere basterdsuiker
300 ml slagroom
300 ml gecondenseerde melk
9 el kirsch
300 gr gedroogde cranberry’s
650 gr lichtbruine basterdsuiker
12 eieren
600 gr zelfrijzend bakmeel
3 tl kaneel
6 el suiker
Vanille-ijs
Zie hier het recept voor vanille-ijs

BEREIDING

  1. Kook de Cranberry’s met 300 gram van de boter, de donkere basterdsuiker, slagroom en gecondenseerde melk in ca. 20 minuten tot een dikke saus.
  2. Laat ondertussen de gedroogde Cranberry’s 30 minuten in de Kirsch weken.
  3. Verwarm de oven voor op 180o C.
  4. Klop met een mixer de rest van de boter met de lichte basterdsuiker tot een luchtige massa.
  5. Meng een voor een de eieren door het mengsel.
  6. Zeef het meel en de kaneel door het mengsel met de Cranberry’s en de Kirsch.
  7. Vet 4 vuurvaste eenpersoons bakvormpjes van ca. 200 ml in en schep in elke vorm een grote lepel Cranberrysaus.
    Verdeel het beslag over de 4 vormen en plaats ze in een grote diepe ovenschaal. Vul de ovenschaal met genoeg kokend water zodat de vormpjes voor de helft onder water staan. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet in de oven.
    Gaar ca. 25 minuten tot de cake goudbruin en goed gerezen is.

PRESENTATIE

  1. Keer de bakvormpjes om op bordjes en verdeel de rest van de saus met Cranberries erover.
  2. Lekker met custard of een bolletje vanille-ijs.
AFDRUKKEN

Menu februari 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.