Taartje van gevulde sesamkletskopjes met een pittige tartaar van scampi

VOORGERECHT
APRIL 2015
26
/5

INGREDIENTEN

500 gr BOTER
400 cl jus dórange
400 gr sesamzaad
250 gr bloem
250 gr poedersuiker
mespuntje sambal
50 verse scampi’s
Mespuntje verse gemberpuree
14 gr Spaanse peper
peper en zout

BEREIDING

Sesamkletskopjes

  1. Smelt de boter langzaam op laag vuur.
  2. Doe de jus d’orange, sesamzaad bloem, poedersuiker en sambal in een kom en voeg de gesmolten boter toe.
  3. Meng dit beslag goed en laat het daarna enkele uren rusten.
  4. Leg op een bakplaat wat bakpapier. Plaats hierop kleine hoopjes beslag. Smeer de porties met een lepel uit tot het platte rondjes zijn, met een diameter van ongeveer drie centimeter en een dikte van een halve centimeter.
  5. Bak de koekjes in ongeveer 5 minuten af in een oven van 150 graden.

Tartaar van scampi

  1. Hak ondertussen de gepelde scampi’s fijn.
  2. Snijd de Spaanse peper in kleine stukjes en vermeng deze met de gemberpuree en de scampi’s. Voeg naar eigen smaak nog wat peper en zout toe. 

AFWERKING & PRESENTATIE

  1. De combinatie van kletskopjes en scampi’s is een verrassing. Om ook de manier van presenteren daarbij aan te laten sluiten bouwen we een taartje. Daarvoor is een stukje pvc-buis erg handig (2 centimeter doorsnede, 1 cm hoog).
  2. Leg op een klein bordje een kletskopje. Plaats de pvc-buis op het koekje en vul deze met de scampitartaar. Verwijder de buis voorzichtig. Leg op de tartaar wederom een kletskopje en maak hierop nog een ring van scampitartaar.
  3. Werk het geheel af met een kletskopje.

Let op: de afbeelding wijkt af van de beschrijving.
AFDRUKKEN

Menu april 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.