Kerriesoep met appel en bieslook

TUSSENGERECHT
APRIL 2015
26
/5

INGREDIENTEN

175 grboter
30 grkerriepoeder
140 grbloem
15 dlmelk
20 dlroom
2,2 ltrkippenbouillon
2,5 dlgembersiroop
175 grgesnipperde ui
7Granny Smith appels
70stengels bieslook
PRESENTATIE
60 gr zwarte haringkaviaar
12 gr paprikapoeder,  mild
6 st takjes dille
12 st blaadjes groene sla

BEREIDING

  1. Smelt de boter in een pan en voeg de uitjes toe. Bak deze kort mee, totdat ze glazig zijn. Ook de kerriepoeder mag even worden meeverwarmd op een laag vuur.
  2. Voeg daarna – onder voortdurend roeren – beetje bij beetje de bloem toe. Als er een roux ontstaat moet scheutje voor scheutje de koude melk, room en bouillon toegevoegd worden. Hierdoor wordt de roux losser en ontstaat er uiteindelijk een mooie gladde massa.
  3. Voeg de gembersiroop toe en laat het geheel nog even op een zacht vuur doorkoken.
  4. Snijd ondertussen de appel in fijne blokjes en hak de bieslook (niet al te fijn).

PRESENTATIE

  1. Serveer de soep in een kopje.
  2. De appel wordt pas op het laatste moment voor het opdienen toegevoegd en wordt niet meegekookt.
  3. Snipper daarna de bieslook erover.
AFDRUKKEN

Menu april 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.