Dit recept met garnalen is een heerlijk pittige "Surf & Turf" versie. Gebruik mager kalfsvlees (vet gehalte ongeveer 10%) en draai dit door de gehaktmolen. Gehakt heeft een diameter van ongeveer 1½ mm.
Hamburger
1 | brood van de vorige dag (ongeveer 60 g) |
200 ml | melk voor het weken |
2 | stengels vers citroengras |
1 | chilipeper |
500 gr | gepelde rauwe garnalen |
1/2 | bosje koriander |
1 kg | kalfsgehakt |
2 | limoenen, alleen de rasp |
1 tl | korianderzaad (4 gr) |
1 | ei |
donkere sojasaus | |
Sesamzaad voor het rollen van de hamburgers |
Gevulde tomaatjes
12 | tomaten |
150 gr | pinda’s |
150 gr | Parmezaanse kaas |
1 | takje rozemarijn |
300 gr | pesto |
3 tn | knoflook |
Prei
4 | dunne stengels prei |
mosterd | |
olijfolie | |
witte wijnazijn |
12 | grote vastkokende aardappels |
6 el | olijfolie |
zeezout | |
zwarte peper |
Zure room
375 ml | zure room |
6 tn | knoflook |
Verse bieslook en/of peterselie | |
peper en zout |
Hamburger
Gevulde tomaatjes
Neem tomaten die niet al te rijp zijn, was ze goed en snijd een derde deel eraf.
Rooster de pinda’s in de koekenpan. Doe geen olie in de pan, maar schud de pinda’s telkens goed door elkaar. Als ze mooi bruin van kleur zijn de pinda’s uit de pan halen en met een scherp mes fijn hakken.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Snijd de knoflook fijn en rozemarijn heel fijn, meng dit met de fijngehakte pinda’s en pesto.
Neem de tomaat en vul deze met een eetlepel van het mengsel.
Strooi Parmezaanse kaas over de halve tomaat. Leg nu de andere helft van de tomaat bovenop de andere en vouw er uiteindelijk een stuk aluminiumfolie omheen.
De tomaten pakketjes kort roosteren, zorg dat de kaas is gesmolten!
Reken op ongeveer 5 minuten, op een middelmatig hete barbecue.
Prei
Tip:
Vrijwel alle groenten op de barbecue moeten ook tijdens het roosteren nog een paar keer van een dun laagje olie voorzien worden. Wel met mate, zodat de olie niet op het vuur kan vallen. Rooster de groenten bij voorkeur niet op een te sterke gloed, zodat ze langzaam garen en niet snel aanbranden.
Gepofte aardappel
Presenteer de gerechten mooi verdeeld op voorverwarmde borden.
Amuse 1
Voorgerecht 1
Voorgerecht 2
Tussengerecht
Nagerecht
Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.
Cookie | Duur | Beschrijving |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |