Gegrilde ananas gemarineerd in rum

NAGERECHT
AUGUSTUS 2015
12
/5

INGREDIENTEN

2verse ananas
8 elrum
8 elbruine basterdsuiker
2 elkaneelpoeder
1 tlgemberpoeder
1 tlgemalen nootmuskaat
1 tlgemalen kruidnagel
 vanille roomijs

 

BEREIDING

  1. De ananas schillen en de harde kern eruit drukken met hulpstuk.
    Het is belangrijk dat de ananas heel blijft! >>>> Of speciaal ananas apparaat gebruiken.
  2. Vervolgens 14 ringen snijden en deze in een ondiepe glazen schaal of hersluitbare plastic zak doen.
  3. In een schaaltje de rum, basterdsuiker, kaneel, gember, nootmuskaat en kruidnagel mengen.
  4. Dit mengsel over de ananas verdelen, afdekken en meer dan 1 uur (mag zelfs een nacht) laten staan.
  5. De barbecue goed heet laten worden.
  6. De ananasringen op een rooster leggen, 15 minuten indirect roosteren op hoog vuur en daarbij eenmaal omdraaien. Bestrijken met de overgebleven marinade.
    De ananas is gaar als de buitenkant droog en licht geblakerd is.

PRESENTATIE

Serveren met een bolletje ijs.

AFDRUKKEN

Menu augustus 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.