Consommé van schaaldieren in kokosmelk met krabballetjes

TUSSENGERECHT
SEPTEMBER 2015
12
/5

INGREDIENTEN

Schaaldierenbouillon

700 grLangoustine pantsers
600 grHollandse garnalen
2 elolie
3sjalotjes
4 dlkokosmelk
2 elcitroensap
1 elsuiker
1stengel citroengras
2 cmgember
1 elvissaus
 zout en peper
Krabballetjes
150 gr krabvlees
1 eiwit
1 el peterselie
1,5 tl kerrie
citroensap, naar smaak
paneermeel
peper en zout

PRESENTATIE

2 elkorianderblaadjes, fijngesneden

BEREIDING

Schaaldierenbouillon

  1. Hak de pantsers klein en kleur ze met de dopgarnalen stevig in de hete olie.
  2. Doe er zoveel water bij tot zij net onder staan en breng aan de kook. Laat alles minstens 1 uur trekken. Zeef de bouillon en passeer de bouillon door een passeerdoek.
  3. Reduceer de bouillon tot 1 I.
  4. Pel en hak de sjalotjes zeer fijn. Snijd de gember schoon en rasp het vruchtvlees.
  5. Trek de harde schil van het citroengras en kneus de grasstengels.
  6. Doe de ingekookte bouillon, de kokosmelk, de suiker, het citroensap, de sjalotjes en het citroengras bij elkaar en breng aan de kook. Voeg na 5 min de gember toe en laat de soep nog 5 min op een zacht vuur trekken.
  7. Zeef de soep en proef af met een beetje vissaus en eventueel wat zout en witte peper (of voorzichtig een mespuntje cayennepeper).

Krabballetjes

  1. Snijd het krabvlees zeer klein. Gebruik daarvoor de blender en doe er wat eiwit bij om het hakken mogelijk te maken.
  2. Hak de peterselie ragfijn. Meng de peterselie met de kerrie onder het krabvlees. Zorg dat de massa smeuïg blijft, voeg eventueel nog wat eiwit toe en breng het geheel op smaak met een weinig peper, zout en een druppeltje citroensap.
  3. Werk er zoveel paneermeel door totdat de massa stevig genoeg is om kleine, ca. 0 1 cm stevige balletjes uit te vormen.
  4. Rol de balletjes nog eenmaal door het paneermeel.

AFWERKING & PRESENTATIE

  1. Frituur de krabballetjes tot ze mooi van kleur zijn. Zet warm weg.
  2. Hak de korianderblaadjes fijn.
  3. Verdeel de balletjes over 10 hete soepkommen of -borden en schenk daar de soep overheen.
  4. Strooi wat gehakte koriander blaadjes over de soep.
AFDRUKKEN

Menu september 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.