Tonijnblokjes met zwart sesam en een soja-wasabi saus

AMUSE
JANUARI 2016
12
/5

INGREDIENTEN

Tonijn

600 grverse tonijnfilet
1 tlwasabipoeder
50 grzwart sesamzaad
60 mlolie
400 mlkippen- of groentebouillon
1buisje / plukje saffraan
100 grpistachenootjes
 zout en peper

Dipsaus

 Stukjes verse gember van 2×2 cm
 (in zeer dunne reepjes gesneden)
2 elJapanse sojasaus
2 elmirin
1 tlwasabipasta
1/4 tlsesamolie

PRESENTATIE

 Cocktailprikkers om te serveren

BEREIDING

  1. Voor de dipsaus doet u de gember, Japanse sojasaus, mirin, wasabipasta en sesamolie in een kleine kom en mengt u het goed door elkaar. Zet apart.
  2. Snijd de tonijn met een heel scherp mes in blokjes van 2 cm. Doe de tonijnblokjes in een kom. Voeg het wasabipoeder en de zwarte sesamzaadjes aan de kom toe en roer totdat de tonijnblokjes gelijkmatig bedekt zijn.
  3. Verhit een wok op hoge hitte, voeg de helft van de olie toe en vet de wok schommelend met de olie in. Doe de helft van de tonijn erin en bak, zachtjes roerend, 1-2 minuten of totdat de blokjes van buiten goudgeel zijn en van binnen nog roze. Laat ze uitlekken. Herhaal dit met de rest van de olie en de tonijn.

PRESENTATIE

Leg ze op een bord, met de dipsaus in het midden en serveer met een prikker.

AFDRUKKEN

Menu januari 2016

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.