Bierbolletje met een shot van Kriek en kersengelei

AMUSE
MAART 2016
12
/5

INGREDIENTEN

Bierbolletje

200 grbloem
5 grgedroogde gist
5 clkriekbier
1ei
100 grsjalot
 snufje zout
 boter

Shot van Kriek

1 dlkriekbier
10 grkersen pasta (Doller)
1 grcitroensap
29 grkersensap
0,5vanillestokje, het merg
50 grneutrale gelei

Kersenemulsie

200 grkersen uit pot (sap bewaren voor shot)
40 grwater
1,5blaadje gelatine
50 grneutrale gelei
15 grhoning
0,5citroen, sap en rasp

BEREIDING

Bierbolletje

  1. Gist met de melk mengen en door de bloem roeren samen met het ei, zout en bier.
  2. Snipper de sjalotten zeer fijn en stoof in boter langzaam gaar.
  3. Meng de sjalotten door het beslag en laat 1 uur rijzen onder een vochtige doek op een warme plek. (b.v. onder warmte brug)
  4. Bak kleine oliebolletjes (zo groot als een 2 euro stuk) in olie en laat uitlekken op een keukenrol.
  5. Bestrooi met een heel klein beetje poedersuiker.

Shot van Kriek

  1. Kriek, kersenpasta, kersensap, citroenrasp en vanille mengen en 1 uur laten trekken in de koeling.
  2. Voeg 50 gram van de neutrale gelei eraan toe en blender.
  3. Zeef en bewaar in de koeling.

Kersenemulsie

  1. Blender de kersen met water, honing citroenrasp.
  2. Week de gelatine in koud water, verwarm de neutrale gelei (tot 50 graden) en voeg de gelatine toe.
  3. Voeg de geleimassa aan de kersencompositie toe, meng en giet door de zeef.
  4. Vul de kleine kiddespuit tot tweederde, 1 gaspatroon erin draaien en laat rusten in de koeling.

PRESENTATIE

  1. Schep de shot van Kriek (kersencompositie) in een portglas.
  2. Zo kort mogelijk voor serveren de emulsie met kiddespuit op de compositie spuiten.
  3. Een bierbolletje op het glas leggen en evt. een kort geknipt rietje erbij geven.
AFDRUKKEN

Menu maart 2016

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.