Zalm met pestopuree en een coulisse van paprika

TUSSENGERECHT
JULI 2016
12
/5

INGREDIENTEN

Pestopuree

500 grgekookte aardappelen
 scheut room
1bosje verse basilicum, de blaadjes
2 tnknoflook
100 grgeroosterde pijnboompitten
5 elgeraspte Parmezaanse kaas
 olijfolie
 zout en peper
Paprikacoulisse
2 st rode paprika, grof gesneden
3 tn knoflook, grof gesnipperd
4 st sinaasappels, het sap
150 gr blokjes boter op kamertemperatuur
bakolie

Zalm

1.000 grzalmfilet, met vel & ontschubt

BEREIDING

Pestopuree

  1. Prak de aardappelen met een room melk tot puree. Kruid af met versgemalen peper en zout.
  2. Mix de basilicumblaadjes kort met knoflook, de pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Mix verder en voeg olijfolie tot je een smeuïge pesto hebt.
  3. Meng de pesto door de aardappelpuree.

Paprikacoulisse

  1. Maak de paprika schoon en stoof deze aan in een flinke scheut olie. Voeg de knoflook toe en blus met het sinaasappelsap.
  2. Laat de paprika gaar pruttelen. Mix tot saus en zeef.
  3. Meng de boter eronder en breng verder op smaak met een snuifje zout.

Zalm

Zalm in moten snijden en kort aanbakken op de velkant in een pan met een scheutje olijfolie. Kruid af met peper en zout.

PRESENTATIE

  1. Warm de pestopuree terug op.
  2. Serveer de zalm samen met de pestopuree en een streep paprikacoulisse.
AFDRUKKEN

Menu juli 2016

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.