Pot-au-feu (Frans: pot op het vuur) is een Franse stoofpot van groenten en vlees. Traditionele pot-au-feu is niet alleen heerlijk maar ook een kerngerecht van de traditionele Franse keuken. Het idee van pot-au-feu is dat je een grote pot met meerdere soorten vlees, mergpijpjes, groenten en water opzet en daarvan een mooie bouillon en tegelijkertijd een prachtig maal van gekookt vlees en groenten bereidt. De basis van het gerecht is rundvlees, het gerecht wordt aangevuld met groenten van het seizoen. Zodoende zijn er veel verschillende recepten voor dit gerecht. Door de lange stooftijd worden vlees en groente zeer zacht. Hierdoor is het mogelijk een wat taaier soort vlees te gebruiken, waarmee op de kosten van het gerecht bespaard kan worden. Met toevoeging van een mengsel van kruiden en wijn wordt het gerecht op smaak gebracht. In dit gerecht gebruiken we uitsluitend groenten zonder toevoeging van het vlees dat afzonderlijk wordt bereid.
Bloemkool pistachepuree
1 | Spaanse peper |
3 cm | gember |
2 st | ui |
1 tn | knoflook |
2 | peulen kardemom |
1 | stengel citroengras |
1 ltr | zonnebloemolie |
1 | steranijs |
1 | kruidnagel |
10 st | sechuanpeperkorrels |
3 st | citroenblad |
1.500 gr | diamanthaas |
olijfolie | |
fleur de sel |
Mosterdsaus
60 gr | grove mosterd |
100 gr | boter |
100 gr | crème fraiçhe |
“pot au feu” van groenten
1 | Spaanse peper |
1 vel | kombu 10×15 cm |
2 | steranijs |
4 | peulen kardemom |
4 | kruidnagels |
10 | sechuanpeperkorrels |
3 cm | gember |
4 | citroenblaadjes |
30 ml | sojasaus |
12 | worteltjes, met een beetje loof |
400 gr | knolselderij, in frieten gesneden |
400 gr | haricots verts |
200 gr | peultjes |
25 | stengels bieslook, gesneden |
120 gr | doperwtjes diepvries, ontdooid |
120 gr | boter |
Diamanthaas
Mosterdsaus
“pot au feu” van groente
à la minute:
Smelt de boter in een diepe pan en verwarm hier rustig alle groenten in. Roer regelmatig om maar zorg dat de groente niet kapot gaat.
Breng op smaak met zout en peper.
Tussengerecht
Nagerecht
Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.
Cookie | Duur | Beschrijving |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |