Aspergemousse met doperwtscheuten en mini-asperges

NAGERECHT
MEI 2017
12
/5

INGREDIENTEN

750 grwitte asperges
7,5 dlslagroom
15 grgelatine
3bakje doperwtscheuten (affillacress)
12 stgroene aspergetips
12 stwitte aspergetips
 shiso purple
 zout en peper

BEREIDING

Aspergemousse

  1. Schil de witte asperges, snijd in gelijke stukjes van 3 cm en kook gaar.
  2. Pureer alles in een keukenmachine, giet door een bolzeef in een passende pan en laat het aan de kook komen.
  3. Week de gelatine in koud water. Knijp de gelatine uit en los op in de kokende aspergemassa.
  4. Zet in de koelkast totdat de massa yoghurtdikte wordt.
  5. Klop ondertussen de slagroom half op (yoghurtdikte). Meng dit met de aspergemassa en breng op smaak. Schep in een spuitzak en verdeel in de glaasjes.
  6. Laat opstijven in de koelkast.

Asperges

Blancheer de witte en groene aspergetips.

AFWERKING EN PRESENTATIE

  1. Steek een groene en een witte asperge in elk glaasje, samen met de doperwtscheuten.
  2. Hang aan de buitenkant van het glaasje een takje shiso purple.
AFDRUKKEN

Menu juli 2017

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.