Kabeljauwballetjes Nicoise met tomatencoulis, olijf, artisjok en ansjovis

VOORGERECHT
SEPTEMBER 2018
12
3/5

INGREDIENTEN

Kabeljauwballetjes

800 grkabeljauw
160 grpanko
2 tnknoflook, geraspt
2 stverse lente-ui, fijngesneden
4 elbladpeterselie, fijngehakt
4 elbasilicum, fijngehakt
2 steieren
200 mlroom
1 stcitroen, sap en rasp
24takjes tijm, gerist
4 stlimoenen, alleen het rasp
 zout en versgemalen peper
 olijfolie om in te bakken
Tomatencoulis
6 dl doorgemixte en gezeefde tomaten
Cabernet Savignon-azijn
2 dl olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper
snufje suiker

Gedroogde tomaten

40 sttrostomaten
 Fleur de sel en versgemalen peper
 snufje suiker
1bosje basilicum
12 tnknoflook, gehakt
20takjes verse tijm
8takjes verse rozemarijn
 olijfolie

AFWERKING EN PRESENTATIE

800 mltomatencoulis (zie recept)
2 elgroene olijven, gehakt
2 elzwarte olijven, gehakt
4 elartisjok op olie
2 elappelkappers, gesneden
8 stzoute ansjovis, in stukjes
2 elbasilicum, gehakt
24 stgedroogde tomaten (zie recept)
 blokje Parmezaanse kaas, geraspt

BEREIDING

Kabeljauwballetjes

  1. Snijd de kabeljauw in een heel fijn tartaar en breng op smaak met de overige ingrediënten tot en met het zout en de peper. Kneed alles goed door elkaar en draai er balletjes van. De balletjes moeten stevig aanvoelen.
  2. Voeg eventueel nog wat extra panko toe en rol ze ook nog eens door de panko. Laat ze even rusten en wat uitharden.

Tomatencoulis

Mix het tomatensap, de cabernet sauvignonazijn en de olijfolie.
Kruid met zout, peper en een snufje suiker.

Gedroogde tomaten

  1. Verwarm de oven voor tot 90gr.
  2. Ontvel de tomaten, snijd deze in 4 parten en verwijder de zaadjes.
  3. Leg de partjes in een ovenschaal met de bolle kant naar boven en kruid met fleur de sel, peper en een snufje suiker.
  4. Verdeel basilicumblaadjes, knoftook, tijm en rozemarijn over de tomatenpartjes en besprenkel met olijfolie.
  5. Laat de tomaten ten minste 3 uur drogen in de voorverwarmde oven, Liefst met de deur op een kier. Haal de tomaten uit de oven wanneer ze mooi gedroogd zijn.

AFWERKING EN PRESENTATIE

  1. Verhit de olijfolie in een pan en bak de balletjes in circa 10 minuten gaar.
  2. Verwarm de tomatencoulis en schep uit in een leuke kom.
  3. Schik de kabeljauwballetjes hierop en werk af met olijven, artisjok, appelkappers, ansjovis, basilicum en gedroogde tomaten.
  4. Garneer met Parmezaanse kaas.
AFDRUKKEN

Menu september 2018

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.