Soepje van aardpeer met blauwschimmelkaas

TUSSENGERECHT
OKTOBER 2018
24
4/5

INGREDIENTEN

1,5 kgaardperen
6 stsjalotten
12 tnknoflook
12stronkjes witlof
2 staardappelen
1,5 ltrkippenbouillon
375 grkookroom
2 stlimoen (alleen de zeste)
150 grhazelnoten
1 stblauwschimmelkaas
 Bieslooksprietjes, ter garnering
 arganolie
 peper en zout

BEREIDING

  1. Snij sjalotten, de look en aardpeer fijn en stoof in wat olijfolie.
  2. Voeg de room met de kippenbouillon toe, laat gaar koken. Na een 5 tal minuutjes de soep helemaal glad blenderen en op smaak brengen.
  3. Hazelnoten in de oven op 170 gr 5 minuten bruneren.

Witlof

  1. Houd 48 blaadjes apart voor de garnering.
  2. Verhit een scheutje olijfolie op het vuur en stoof hier de gehalveerde witlof in gaar.
  3. Voeg wat roomboter toe terwijl het rustig stooft met deksel op de pan.

PRESENTATIE

De afbeelding bij dit gerecht geeft de voorbereiding weer.

  1. Schep wat gestoofde witlof in een soepkom.
  2. Leg er enkele plakjes kaas op en enkele rauwe witlofblaadjes. Vervolgens enkele hazelnootjes gebruneerd en bieslook sprietjes.
  3. Besprenkel met enkele druppels arganolie.
AFDRUKKEN

Menu oktober 2018

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.