Tip voor presentatieHet ziet er heel fraai uit als dit gerecht in de schutbladeren van de maïs wordt gepresenteerd in plaats van bakpapier om de vormpjes te bekleden. De maisbladeren zien er uit als een soort bamboemandje. Haal daarvoor de schutbladeren van de maïskolven af: er zijn er 18 nodig. Verwijder zo nodig de draden, leg de bladeren in een kom en overgiet ze ruim met water. Zet 30 minuten opzij tot de schutbladeren zacht zijn. Knip ze tot een lengte die voldoende is om de vormpjes van de muffinbakplaat te bekleden. Als de gewone muffinbakplaat wordt gebruikt – waarvan de vormpjes 5 cm doorsnee zijn en 3cm diep – maak je 24 muffins, 2 stuks voor iedereen. Het is ook mogelijk om een grote bakplaat te gebruiken met vormpjes van 7 cm doorsnee en 4,5 cm diep om 12 grotere cakejes te maken, zodat iedereen er 1 krijgt.
Maiscake
10 st | middelgrote maïskolven, schutbladeren |
verwijderd (of 1.000 gr diepvriesmaïskorrels, ontdooid) | |
6 st | kleine banaansjalotten, fijngesneden (200 gr) |
6 tn | knoflook, fijngehakt |
2 tl | venkelzaad, licht geroosterd en grof gekneusd |
2 tl | gemalen komijnzaad, licht geroosterd |
2 tl | selderijzaad |
30 gr | dragonblaadjes, grofgesneden |
2 tl | bakpoeder |
160 gr | boter, gesmolten |
40 gr | boter, om de vormpjes in te vetten |
4 st | grote eieren, gesplitst in dooiers en eiwitten |
4 el | bloem |
120 gr | feta, in 12 of 24 brokjes gebroken |
(afhankelijk van het formaat van de muffinbakplaat) | |
Grof zeezout en zwarte peper |
Salade van rode biet en appel
240 gr | Griekse yoghurt |
4 tl | Valdespino- sherryazijn |
(of een andere goede kwaliteit sherryazijn) | |
4 el | olijfolie |
4 st | citroenen, alleen het sap |
2 tl | venkelzaad, geroosterd en grof gekneusd |
(1 theelepel om te garneren) | |
1 tl | selderijzaad |
30 gr | peterselie, grof gesneden |
4 st | middelgrote rauwe bieten, geschild, |
in julienne gesneden (400 gr) | |
2 st | Granny Smith-appel, geschild en klokhuis |
verwijderd, in julienne gesneden (280 gr). Bewaard in koud water met citroensap om verkleuren te voorkomen. |
PRESENTATIE
10 gr | basilicumcress of kleine gewone basilicumblaadjes |
Maiscake
Rode biet-appelsalade
Tussengerecht
Hoofdgerecht
Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.
Cookie | Duur | Beschrijving |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |