Zuppa di zucchine

TUSSENGERECHT
SEPTEMBER 2019
12
/5

INGREDIENTEN

Kippenbouillon

1 kgkippenvleugels
1/2bol knoflook, de teentjes ongepeld
3 ststengels bleekselderij, grof gehakt
1 stmiddelgrote prei, grof gehakt
1 stwinterwortel, grof gehakt
1 stlaurierblad
1 sttakje rozemarijn
3 sttakjes peterselie
3 sttakjes tijm
3 stzwarte peperkorrels, in hun geheel
3 ltrwater

Pesto

2 tnknoflook
50 grverse basilicum
4 elpijnboompitten
1 dlolijfolie
70 grParmezaanse kaas

Courgettes

3 elolijfolie
2 stgrote uien
5 stcourgettes
1 tnknoflook
3 ltrkippenbouillon
2 sttakjes tijm
4 stlaurierblaadjes
200 grpesto (zie recept)
250 grmascarpone
 peper en zout

BEREIDING

Kippenbouillon

  1. Begin met het maken van de bouillon!!
  2. Leg de kipvleugels, de knoflook, de groenten, alle kruiden en de peperkorrels in een pan. Giet er 3 liter koud water bij en breng alles aan de kook. Zet het vuur laag en laat de bouillon 2 uur zachtjes trekken.
  3. Schuim af indien nodig en zeef de bouillon door een fijne zeef.

Pesto

Draai de droge ingrediënten voor de pesto in de magimix fijn en voeg al draaiende de olijfolie toe tot je de gewenste dikte hebt.

Courgettes

  1. Was de courgettes en snijd ze in blokjes.
  2. Fruit de uien in olijfolie en voeg er de gesneden courgettes aan toe en het fijngesneden teentje knoflook. Laat 5 à 10 minuten stoven op een zacht vuur en voeg er de kippenbouillon bij.
  3. Voeg naar smaak wat peper en zout toe, een takje tijm en de laurierblaadjes en breng aan de kook. Laat een half uurtje zachtjes koken en neem van het vuur.
  4. Verwijder het takje tijm en de laurierblaadjes en mix alles met een blender tot een smeuïge soep.

PRESENTATIE

  1. Serveer de soep uit in een bord met een lepeltje mascarpone erin.
  2. Verdeel de pesto erover.
AFDRUKKEN

Menu september 2019

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.