Het klinkt misschien raar, iets bereiden in een zoutkorst. Maar het is een prachtige bereiding en nee, de vis smaakt (als je het goed doet) niet extra zout. Het zout isoleert de vulling (bijvoorbeeld een vis), zo ontsnapt er geen vocht en wordt de vis als het ware gestoofd. Daardoor blijft het vlees heel mals.Het klinkt misschien raar, iets bereiden in een zoutkorst. Maar het is een prachtige bereiding en nee, de vis smaakt (als je het goed doet) niet extra zout.Het zout isoleert de vulling (bijvoorbeeld een vis), zo ontsnapt er geen vocht en wordt de vis als het ware gestoofd. Daardoor blijft het vlees heel mals. Ook groente of gevogelte, zoals kip, kun je garen in een zoutkorst, daarvan wordt de smaak dan ook zeer goed behouden. Wat voor zout je gebruikt maakt in principe niet heel veel uit, maar het beste is om grof zeezout te gebruiken. Let op: je hebt er heel veel van nodig!
Jus de veau
500 ml | jus de veau |
2,5 kg | kleine runderbotten |
1 lt | rode wijn |
250 gr | tomatenpuree |
5 lt | water |
250 ml | rode wijn |
250 gr | eendenlever |
250 gr | ui |
250 gr | winterpeen |
250 gr | bleekselderij |
250 gr | prei |
200 gr | knoflook |
1 | bosje tijm |
1 | bosje rozemarijn |
Soezenbeslag
150 ml | water |
150 ml | melk |
150 gr | boter |
150 gr | bloem |
4 a 5 | eieren |
1 | ansjovis, in blik |
Ossenhaas
12 st | tournedos, 100 gr per stuk |
Zoutdeeg
350 gr | grof zeezout |
1.400 gr | bloem |
4 st | eieren |
300 ml | eiwit |
water | |
1,5 kg | aardappelen (bloemig) |
300 gr | haricots verts |
75 gr | boter |
150 ml | groentebouillon |
Sesamzaadjes
1 el | sesamzaadjes |
Jus de veau
Soezenbeslag
Ossenhaas
Ossenhaas schoon snijden, portioneren (100 gr pp), peperen (niet zouten) en snel dichtschroeien in wat olie.
Zoutdeeg
Sesamzaadjes
Sesamzaadjes roosteren.
Dauphine
Quenelles maken van aardappel/soezenbeslag.
Direct afbakken op 180 gr. in frituur tot goudbruin (niet eerst op een plaat leggen). Niet teveel in een keer (max 10 per keer).
Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.
Cookie | Duur | Beschrijving |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |