Cannelloni di Polo alla Saba di Gorgonzola

TUSSENGERECHT
MAART 2020
12
4.5/5

De, in dit gerecht te verwerken, mortadella is één van de oudere worstsoorten uit Italië. De naam komt van 'mortaio' wat gehaktmolen betekent. Voor de worst wordt rund- en varkensvlees, maar soms ook kalfs-, ezel- of paardenvlees gebruikt. Aan het vlees worden specerijen als: witte peper, koriander, nootmuskaat, kaneel en gember toegevoegd. Het komt ook voor dat er rum, wijn, peperkorrels en pistachenoten worden toegevoegd. De kruiding is per worstmaker verschillend.

Als het deeg heel fijn is gecutterd (gemalen) worden er spekblokjes en eventueel pistachenoten doorheen gemengd. Het deeg wordt afgestopt in een brede en lange kunstdarm, soms wel met een doorsnede van 25 cm en een lengte van enkele meters. Na het afstoppen wordt de worst minstens 24 uur geweld. De worst is lekker als voorgerecht of in de pasta.

INGREDIENTEN

Vulling cannelloni

570 grmaiskipfilet
110 grmortadella
1 stui
2 stwaspeen (of kleine winterpeen)
4 tnknoflook
80 grwaspeen (of kleine winterpeen)
65 grParmezaanse kaas (geraspt)
3 stblaadjes laurier
1 bosoregano
4 sttakjes tijm
3 steidooiers (55 gr)
2 dlwitte wijn
3 dlgevogelte bouillon
1,7 dlroom
12 stverse pasta vellen
 olie, zout, peper, naar smaak
 shisomix

Saus

 kookvocht van de kip
100 grgorgonzola
4 elcrème fraîche

Garnituur

1 stvenkel
4 dljus d’orange
 boter
 peper en zout, naar smaak

BEREIDING

Vulling Cannelloni

  1. Snijd de kipfilet, mortadella en spek in stukken.
  2. Maak de wortel, ui en knoflook schoon en snijd in stukken.
  3. Pluk de tijm en oregano.
  4. Kip, mortadella en spek aanzetten in olie. (niet te hard aanzetten).
  5. Wortel, knoflook, ui, laurier en kruiden toevoegen en bestrooien met peper en zout.
  6. Met witte wijn afblussen, bouillon toevoegen en op laag vuur garen (niet te lang anders wordt de kip droog).
    Laurier bladeren verwijderen
  7. De ingrediënten in de Magimix (in 2 à 3 keer, niet te fijn) draaien met de room en eierdooiers en eventueel wat kookvocht toevoegen.
    Vervolgens op smaak brengen met kaas, zout en peper.
  8. Peterselie fijnhakken en toevoegen.
  9. Kook de pasta vellen in zacht kokend water voor 4 min. (soms blijven roeren)
  10. Afgieten en vellen koud spoelen.
  11. Vul de pastavellen tot Cannelloni rollen.

PRESENTATIE

  1. Maak de Cannelloni warm in de oven op stoom in ± 5 min.
  2. Verwarm de venkel en verdeel in het midden van het bord en leg daarop de Cannelloni.
  3. Maak de saus warm en serveer over de Cannelloni.
  4. Garneren met shisomix.
AFDRUKKEN

Menu maart 2020

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.