Ceviche is rauwe vis in een marinade op basis van citroen. Voor de rest geeft een ceviche recept je (bijna) volledig carte blanche om een combinatie te vinden die jouw smaakpapillen doen trillen van genot. Maar let op, want het geheim om de allerbeste ceviche te maken is werken met echte topingrediënten – te beginnen bij de vis. Aangezien ceviche rauwe vis is, is het belangrijk om super verse vis te kopen. Je kan verschillende soorten vis gebruiken. Probeer eens iets anders dan de klassieke ceviche met zalm of kabeljauw en experimenteer met vissoorten zoals griet, horsmakreel, wijting, zeebaars, zeebarbeel, zeewolf of zeetong.
Heekfilet
24 st | Heekfilet, 4 plakjes a 15 gr p.p. |
1 bakje | Makawe (zeewier) |
1 bakje | Cress |
peper en zout |
Marinade
0,5 dl | witte wijnazijn |
1,3 dl | olie |
0,4 dl | citroensap |
1/2 dl | gembersap |
peper en zout |
Basissaus
3 dl | crème fraîche |
4 dl | mayonaise (evt. zelf maken) |
Mosterdsaus
1 el | grove mosterd |
basissaus |
Cocktailsaus
70 gr | ketchup |
2 el | cognac |
1 el | sherry |
snufje cayennepeper | |
basissaus |
Eisaus
1 st | ei |
2 st | augurken (niet te groot) |
1/4 bosje | bieslook |
basissaus |
Tapenade
100 gr | zwarte olijven |
1 tn | knoflookolijfolie |
Tonijn met mierikswortelroom
800 gr | verse tonijn |
3 st | lente ui |
25 st | physalissen |
5 el | sojasaus |
10 cm | mierikswortel |
40 gr | room |
12 st | ronde toastjes |
peper en zout |
In bovenstaand recept wordt Physalis verwerkt, ook wel bekend als Kaapse kruisbes of goudbes. Het is een kleine geel tot oranje ronde bes. De zoetzure vrucht zit boordevol kleine zachte eetbare zaadjes. Het meest opvallende kenmerk van de physalis is het papierachtige groen tot lichtbruine niet eetbare omhulsel dat zich als een lampionnetje om de vrucht vormt.
Marinade
Basissaus
Meng de ingrediënten tot een gladde saus en verdeel in 3 porties (1 portie per saus).
Mosterdsaus
Breng de basis saus op smaak met mosterd.
Cocktailsaus
Breng de basissaus op smaak met de ingrediënten tot cocktailsaus
Eisaus
Tapenade
Hak de olijven in grove stukken samen met de knoflook en cutter met olijfolie tot een tapenade.
Tonijn met mierikswortelroom
Voorgerecht
Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.
Cookie | Duur | Beschrijving |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |